Middelen tegen stress

Stress is een belangrijk onderdeel van ons leven. Niemand heeft nooit stress. Maar er is een groot verschil in de manier waarop mensen omgaan met stress. Als we kijken naar de middelen tegen stress, kunnen we deze onderverdelen in middeln om de oorzaak te bestrijden en middelen om de gevolgen te bestrijden.

Klassieke geneeskunde: Meestal probeert men de symptomen zoals hoge bloeddruk, slecht slapen, … te behandelen met geneesmiddelen. Dit kan een oplossing bieden tijdens een korte periode voor extreme stress situaties zoals het verlies van een partner, waarbij de emoties en de stress zo hevig zijn dat het lichaam bijna blokkeert.

Spitig genoeg worden vele mensen levenslang veroordeelt tot het nemen van slaappillen, bloedruk verlagers omdat er niet gewerkt wordt aan de oorzaken van de stress situaties. Indien men op lange termijn middelen tegen stress will innemen, dan is het een betere optie om te opteren voor medicinale planten die dezelfde positieve effecten op ons lichaam hebben zonder de nevenwerkingen van medicijnen.

Het beste middel tegen stress is natuurlijk de oorzaak van de stress leren beheersen. Sommige mensen kunnen de stress kwijt in hun sport, yoga of andere passie maar voor velen blijft de controle van stress een moeilijk aspect van het leven. Leer daarom hier techniekn om u te ontspannen en om te gaan met stress.